op de foto v.l.n.r. Noud van Roosmalen (voorzitter wedstrijdcommissie), de huidige strokeplaykampioen Ronald Waterreus & Lia van Haaren (voorzitter golfclub welschap)  Onze vereniging Onze vereniging ‘golfclub welschap’ (exclusief voor & door abonnementhouders van golfbaan welschap) bestaat uit actieve golfers die samen prestatieve & recreatieve wedstrijden  organiseren. Dit doen ze voor jong & oud waarbij niet alleen het golfen in wedstrijdvorm de aandacht heeft maar ook de sfeer na het spelen in het clubhuis erg belangrijk is. Ook de organisatie van de NGF competitie wordt door onze vereniging geregeld. Daarnaast verzorgen ze de handicapregistratie voor de leden van de vereniging en zien ze toe op de naleving van de regels tijdens clubwedstrijden. Ook zijn er diverse andere commissies & sub-clubjes zoals ‘de groene vingers’ (ondersteuning bij het ‘opschonen’ van de baan) die mede verantwoordelijk zijn voor de gezelligheid & de sportieve, familiaire sfeer op welschap. De verenigingsactiviteiten worden verzorgd door een enthousiast team van vrijwilligers onder aanvoering van het bestuur geleid door Lia Van Haaren.  Klik hier voor meer informatie over de vereniging, de clubwedstrijden, de competities & je handicapregistratie door onze vereniging.
       
     
 Wekelijks wordt er voor de ladies op de woensdagochtend de ladiesday georganiseerd en iedere maand is er een herenmiddag, daarnaast wordt er iedere donderdag ochtend een wedstrijd georganiseerd voor onze senioren . In de weekenden wordt er om de monthly medal gestreden, wordt de stablefordcompetitie gespeeld en wordt er om de André Jeurissen beker gestreden. Ook worden jaarlijks de clubkampioenschappen stroke- & matchplay georganiseerd waar de ware kampioenen zich laten kronen. Tot slot worden er diverse andere (gezelligheids)wedstrijden georganiseerd zoals de Presidentscup, de Teamchallenge (opening & sluiting van het zomerseizoen), de Ringenbeker en de Thuisblijverswedstrijd . Kortom, genoeg aanbod voor eenieder, van prestatieve tot recreatieve wedstrijden. Voor het raadplegen van de wedstrijdkalender & het inschrijven op wedstrijden maken wij gebruik van het programma Prowaregolf . Wanneer u abonnementhouder of businesslid bent bij ons, en tevens lid van onze vereniging, kijkt u hier voor de webversie van Prowaregol f en hier voor de mobiele versie van Prowaregolf .
       
     
 In Nederland doen elk jaar ongeveer 17.500 golfers mee aan de NGF Competitie. Om mee te kunnen doen namens welschap moet je abonnementhouder & clublid zijn en minimaal handicap 36 hebben. De matchplay competitie tussen clubteams begint elk jaar eind maart of begin april en duurt tot begin mei. De competitie is ingedeeld in drie categorieën (18, 27 of 36 holes) en verschillende klassen. In elke categorie spelen de poulewinnaars om het landskampioenschap. Na een succesvolle introductie in 2014 is er naast de reguliere competitie in het voorjaar ook een Najaarscompetitie. Vier clubteams in een poule spelen wedstrijden in de maanden oktober en november. Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule. Die vier teams spelen op vier zondagen tegen elkaar. Voor deelname of meer informatie neem contact op met de competitiecommissie via cc@golfclubwelschap.nl
       
     
 Onze regel & handicapcommissie verzorgt de handicapregistratie voor de leden van de vereniging en ziet ze toe op de naleving van de regels tijdens clubwedstrijden waar zij ook regelmatig als referee optreedt. U kunt bij hen voor alle vragen op deze gebieden terecht via rh@golfclubwelschap.nl  Voor het bijhouden van scorekaarten & je handicap maakt onze vereniging gebruik van het programma Prowaregolf . Wanneer u abonnementhouder of businesslid bent bij ons, en tevens lid van onze vereniging, kijkt u hier voor de webversie van Prowaregol f en hier voor de mobiele versie van Prowaregolf .